Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou Skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 45 6709 122

O nemocnici

V nemocnici Žiar nad Hronom a Banská Štiavnica oslavovali Medzinárodný deň žien

8.3.2024

8. marec, deň, ktorý má svoju dávnu históriu. Jeho počiatok siaha do roku 1908, kedy tisícky žien štrajkovali pochodom v meste New York a požadovali kratší pracovný čas, lepší plat a volebné právo. Od toho roku sa tento deň medzinárodne oslavuje ako Deň žien. Jeho cieľom je neustále zdôrazňovať dôležitosť rovnoprávnosti oboch pohlaví a dosiahnuť, aby ženy neťahali za kratší koniec či už v otázke mzdy, pracovného uplatnenia, ale napríklad aj v oblasti deľby práce v domácnosti.

Vytváranie rovnakých príležitostí pre obe pohlavia, pracovných podmienok, ktoré uľahčia ženám návrat z rodičovskej dovolenky do zamestnania, a ktoré korešpondujú s potrebami pracujúcich matiek je jednou z priorít aj v spoločnosti AGEL. Snažíme sa o to 365 dní v roku, nielen v Deň žien. Ale práve 8. marec bol o niečo špeciálnejší aj v našich zariadeniach. Tamer 400 dám pracujúcich v nemocnici AGEL Žiar nad Hronom a v nemocnici AGEL Banská Štiavnica sa potešilo voňovej ruži od vedenie nemocnice, ktoré sa im týmto symbolickým spôsobom poďakovalo za ich prínos.

Milé dámy, ste nenahraditeľnou súčasťou našej spoločnosti, našich rodín, vzťahov. Nezabúdajte na svoju veľkosť a hodnotu.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL