Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou Skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 45 6709 122

O nemocnici

Nemocnica AGEL Žiar nad Hronom zakúpila nové lôžka. Zvyšuje tak úroveň kvality materiálneho vybavenia a komfort pre pacientov.

21.3.2024

Pacienti v žiarskej nemocnici sa dočkali nových lôžok, ktorými sa po rokoch nahradia morálne a fyzicky opotrebené postele na jednotlivých oddeleniach. Investícia spoločnosti AGEL do 107 kusov tohto zariadenia je iba začiatkom reorganizácie a rekonštrukcie zariadenia s cieľom posunúť ho na vyššiu úroveň kvality, zabezpečiť väčšiu dostupnosť zdravotnej starostlivosti v regióne a nevyhnutný komfort pre pacientov aj personál.

V stredu, 20. marca 2024, boli do žiarskej nemocnice dovezené nové elektrické polohovateľné lôžka.

Zakúpilo sa celkovo 107 ks nových lôžok vrátane hrazdy, teleskopického infúzneho stojana, koša na bažanta, bočníc, 107 ks nočných stolíkov a zároveň 107 ks pasívnych matracov. V najblžších dňoch bude za plnej prevádzky prebiehať montáž a výmena lôžok na chirurgickom, internom, neurologickom oddelení, na pediatrii a na oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny.

Plne elektrické polohovateľné lôžko má nadštandardné vlastnosti a sofistikované funkcie, vďaka čomu  zabezpečuje nevyhnutný komfot pre pacienta a uľahčuje prácu zdravotníkom. vďaka polohovaniu sa minimalizuje tlak a trecia sila v pánvovej oblasti pacienta. Pri výrobe sa používajú bezšpárové technológie, ktoré minimalizujú priestor pre vznik nežiadúcich infekcií. Lôžka tak splňajú najprísnejšie hygienické požiadavky.

Celková investícia do zakúpenia nových postelí s príslušenstvom vo výške 210-tisíc EUR predstavuje iba začiatok plánovaných investícií, ktoré sa uskutočnia v žiarskej nemocnici v tomto roku. Spoločnosť AGEL plánuje zahájiť reorganizáciu nemocnice spojenú s investíciou do rekonštrukcie a materiálneho vybavenia s cieľom skvalitniť poskytovanie zdravotnej starostlivosti a vytvoriť lepšie pracovné prostredie pre zamestnancov. „Verím, že aj tieto investície do žiarske nemocnice pomôžu znásobiť jej kredit, prilákať kvalifikovaný personál a zlepšiť dostupnosť zdravotnej starostlivosti v regióne,“ hovorí riaditeľka Nemocnice AGEL Žiar nad Hronom Ing. Ľudmila Veselá, MBA.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL