Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou Skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 45 6709 122

O nemocnici

Mikuláš v žiarskej a banskoštiavnickej nemocnici

12.12.2023

Sviatok svätého Mikuláša sa dnes spája s rôznymi tradíciami, avšak tento zázračný deduško v červenom plášti s bielou bradou, čapicou a paličkou je neoddeliteľnou súčasťou vianočných sviatkov. Jeho príchodom sa začína magické obdobie plné prekvapení, rozžiarených očí a širokých úsmevov. V niektorých kultúrach prichádza Mikuláš s anjelom, čertom či inými rozprávkovými bytosťami.

Žiarsku nemocnicu navštívil Mikuláš spoločne s anjelom hospitalizované detičky na pediatrickom oddelení. Veselými piesňami a hrou na gitare zlepšili náladu nielen tým najmenším, ale aj ich rodičom a zamestnancom oddelenia. Neobišiel ani detské ambulancie, kde chorým detičkám daroval zo svojho košíka sladké prekvapenie a omaľovánku svojej podoby.

„Hospitalizáciu v nemocnici najťažšie prijímajú práve pediatrickí pacienti, a preto liečiť s úsmevom je veľký benefit, ktorý sa nám aj vďaka Mikulášovi opätovne podaril,“ dodáva MUDr. Renáta Szépeová, PhD., primárka pediatrického oddelenia.

Mikuláš zavítal aj do nemocnice v Banskej Štiavnici kde zase potešil najstarších pacientov na oddelení dlhodobo chorých a v dome ošetrovateľskej starostlivosti sladkým perníkom v tvare srdiečka, lebo aj takýmito spôsobmi šírime lásku medzi seba.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL